måndag 13 februari 2012

Snörvlas vännerEmma driver Ronnebys hittekatter & Co i eget regi och är även en av de människor som jobbar med skygga och utsatta katter.
En av de kolonier som hon jobbar med är den som heter Snörvlas vänner, det är en koloni som håller till i ett sommarstugeområde.
Snörvlas dök upp i kolonin mager, luggsliten och med kattsnuva. Han var ingen vacker syn men hade det där lilla extra som man faller för när ens hjärta klappar för de där gamla herrarna som varit med om en del.
Snörvlas har nu fått behandling för sin kattsnuva och anses frisk från den. Njur och lever värden som tog visade sig vara bra och även hans hjärta så nu kan han troligen snart även kastreras. Däremot så verkar det som om denna herre har FORL så framöver kan det bli så att de är tvungen att ta bort någon tand. Förutom det så äter han och tar det lugnt i tryggheten.

Förutom Snörvlas uppvisa flera av de andra symtom på kattsnuva och behöver behandling och Pappi (son till Snörvlas) visar såg också ha FORL. Allt detta kostar mycket pengar så vill ni stödja Emma och hennes arbete kan ni sätta in pengar på hennes bg eller pg. Ni kan även läsa om hennes arbete på hennes sida.

Uppdatering; Efter prover visade det sig att det inte var kattsnuva utan Mycoplasma Felis, en långdragen influensa som kan komma tillbaka i omgångar.

Bg 472-2047
Pg 59 25 72-2

Dessa katter går att bota och kan på så sätt få chansen att leva ett värdigt liv.

Bilder och text kommer från Ronnebys hittekatter.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar